Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


 Pensionstalling

 

Unieke manier van huisvesten bij Manege Slichtenhorst
 
Iedere paardenhouder wil graag het beste voor het paard, naar ons inziens kan dit het beste door te voldoen aan de vier basisbehoeften van het paard, namelijk zoveel mogelijk beweging, veel frisse lucht, voldoende ruwvoer, en contact met soortgenoten. 

De pensionpaarden worden in al deze behoeften voorzien zonder dat je als pensionklant hoeft in te leveren op luxe faciliteiten. 
 
Wat kan je als pensionklant verwachten?
- Een goed geventileerde lichte binnenstalling
- In de zomerperiode zoveel mogelijk weidegang
- In de winterperiode zoveel mogelijk buiten in een Paddock Paradise
- Goed onderhouden buitenrijbanen en binnenrijbaan 
- Dagelijkse verzorging en toezicht op je paard

Rijbanen

Manege Slichtenhorst beschikt over een buitenrijbaan van 20x40 meter. Deze bak is de gehele dag beschikbaar voor de pensionklanten, de bak is voorzien van goede verlichting waardoor ook ’s avonds in de buitenbak gereden kan worden. 
 
De manege beschikt ook over een binnenrijbaan met eb- en vloedbodem 23x46 meter. Ook is in de binnenrijbaan hindernismateriaal aanwezig, waar de pensionklant vrij gebruik van mag maken, dit eventueel wel in overleg met medepensionklanten die willen rijden. 
 
In de binnenrijbaan kan op maandag, dinsdag en donderdag van 07.30 uur tot 16.00 uur en van 20.00 uur tot 22.30 uur gereden worden. Op woensdag is de binnenbak vrij van 07.30 uur tot 13.30 uur en van 16.40 tot 19.30 uur. Op vrijdag kan er gereden worden van 11.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 22.30 uur. Op zaterdag is de bak vrij vanaf 13.30 uur. De pensionklanten kunnen wel altijd in de buitenrijbaan rijden. 

Weidegang

Omdat paarden ook graag grazen gaan de paarden bij ons in de zomerperiode naar het weiland. Wij hebben één groot weiland waar de hele kudde pensionpaarden bij elkaar staan. “s ochtends om 08.00 uur worden de paarden naar het weiland gebracht door de manege. De pensionklant dient er zelf zorg voor te dragen dat het paard weer op stal komt. Eventueel kunnen de paarden bij goed weer ook ’s nachts buiten blijven. 

Heb je liever niet dat je paard in het weiland komt omdat het gevoelig is voor bijvoorbeeld hoefbevangenheid of overgewicht kan deze in de zomer ook in het paddock paradise blijven staan. Eventueel kunnen de paarden ook voor enkele uren per dag naar het weiland, dit mag je als pensionklant zelf bepalen. 

Stallen
 
Manege Slichtenhorst beschikt over 22 goed geventileerde en lichte binnenstallen van 3x3 meter. Wij gebruiken als bodembedekking vlas of zaagsel. Dagelijks worden de stallen gemest en eventueel opgestrooid, één keer in de drie weken worden de stallen in zijn geheel leeggeschoven en verschoond. 
 
De stallen zijn allemaal voorzien van voerluik en elf stallen hebben daarnaast ook nog een openslaand raam naar buiten. De stallen zijn in zijn geheel voorzien van tralies zodat de paarden ook in de stal contact met elkaar kunnen maken. Doordat aan de voorzijde van de stallen een voerluik is bevestigd kunnen de paarden hun hooi voor de stal eten in een voor de paarden natuurlijke (graas)houding. 
In de ochtend worden de paarden om 07.30 uur gevoerd. De resten hooi van de nacht krijgen de paarden eerst aangeboden waarna ze hun krachtvoer krijgen. Dan gaan de paarden om 08.00 uur naar buiten, of naar de paddock waar beschikking is over ruwvoer of in de zomer naar het weiland waar de paarden gras kunnen eten. 
 
De paarden gaan in de winter om 20:00 uur weer naar binnen waar ze wederom ruwvoer krijgen. De paarden die in de zomer in de paddock staan gaan om 22.00 uur naar binnen. En om 22.30 uur wordt er gevoerd voor de nacht, ruwvoer en krachtvoer. Het ruwvoer bestaat uit voordroogkuil. Het krachtvoer bestaat uit biks en/of muesli. 


Paddock Paradise

Bij Manege Slichtenhorst komen de paarden in de winter buiten in een paddock met diverse paden met in het midden stukken weiland. Dit wordt ook wel een Paddock Paradise genoemd. Het idee van het Paddock Paradise is dat de paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier worden gehuisvest. De vier natuurlijke behoefte van het paard zijn veel bewegen, veel frisse lucht, vaak kleine beetjes eten en gezelschap van soortgenoten. Doordat de paarden op een track (een pad welke rondom de weides is aangelegd) lopen waar steeds kleine hoeveelheden ruwvoer verspreid liggen worden de paarden gestimuleerd om te bewegen. 

Bij Manege Slichtenhorst is er een hoofdtrack van ongeveer 4 meter breed aangelegd rondom het weiland. Daarnaast zijn er nog 3 smallere tracks die alledrie uitkomen op een centraal punt tussen de weilanden in waar een heuvel gecreëerd is. Vanaf deze heuvel kunnen de paarden op de uitkijk staan en het gehele paddock paradise overzien. Vanaf de hoofdtrack zijn er ook nog twee bruggen over de sloot gemaakt die leiden naar twee bakken waar de paarden kunnen rusten en rollen. Eén van deze bakken bestaat uit wit zand en één bak uit donker zand. Want naast het rollen in de modder rollen paarden ook graag in fijn wit zand. Daarnaast heeft de manege gebruik gemaakt van de sloot die al langs het weiland stroomt, deze sloot is uitgegraven zodat er een poel is ontstaan waar de paarden kunnen drinken. 

Faciliteiten

- Individuele zadelkamer met slot

- Verwarmde kantine 

- Gratis trailerstalling

- Wasplaats met warm en koud water

- Ruitersportzaak

- Volpension

Tarieven

Prijs per maand: inclusief zadelkast, trailerstalling en faciliteiten

Paard €300,-

E-pony €280-

D-pony €260,-

C-pony €240,-

B-pony €220,-

A-pony €220,-